ACM treenit 12.1.2018

Harjoitusten ja muiden lentojen debrief, analysointi ja mehustelu sekä lentovideot.
Bushmanni
Viestit: 376
Liittynyt: 21 Tammi 2015, 16:14
Paikkakunta: Kuopio

ACM treenit 12.1.2018

Viesti Kirjoittaja Bushmanni » 16 Tammi 2018, 00:01

Treeneissä keskityttiin kommunikaation treenaamiseen 2vs1 WVR skenaariossa. 2+1 lentäjän lisäksi harjoituksessa oli kouluttaja/valvoja jonka tehtävä oli pitää huoli, että hävittäjien kommunikointi oli asiaan kuuluvaa ja virheetöntä. Jos kommunikaatiossa oli virheitä tai sitä ei ollut kun olisi pitänyt, peli pausetettiin ja ongelma käsiteltiin jonka jälkeen pause otettiin pois. Tällä tekniikalla kommunikaatio saatiin parannettua varsin äkkiä halutulle tasolle (koulutus oli tosin osin kertausta eikä uuden opettelua). Harjoituksen edetessä keskittyminen kommunikaatioon kuitenkin alkoi laskemaan koska se sujui hyvin jolloin tuli kiinnitettyä enemmän huomiota BFM virheisiin ja huomion siirtyessä pois kommunikaatiosta sen taso alkoi laskemaan.

Valvojan/kouluttajan rooli tällaisessa harjoituksessa havaitiin korvaamattomaksi, eli kommunikaation treenaaminen ei suju samalla tehokkuudella jos ko. rooliin ei ole miehitystä. Pelin pysäyttäminen virheen korostamiseksi ja korjaamiseksi antaa välittömän ja tarkan palautteen jonka mukaan omaa toimintaa on helpompi muuttaa kuin lennon jälkeisen palautteen perusteella. Valvojan on kuitenkin muistettava pitää huoli, että huomio pysyy koulutustavoitteissa myös harjoituksen kestäessä pidempään jotta koulutus on tehokasta ja tuottaa tulosta.

MikeMikeJuliet
Viestit: 23
Liittynyt: 27 Syys 2016, 22:00

Re: ACM treenit 12.1.2018

Viesti Kirjoittaja MikeMikeJuliet » 16 Tammi 2018, 10:42

Eräs huomio tuli tässä mieleen. kun parin harjoittelussa (tai minkä tahansa kokoisen osaston) valitaan koneita, niin vältetään sekaannuksen mahdollisuutta valitsemalla omaa roolia vastaava koneslotti.

Eli kuka ikinä on parinjohtaja ottaa silloin myös parin 1# koneen, kakkonen kakkoskoneen jne.

Samalla erityisesti airstart-tehtävillä oma fyysinen paikka vähän vaihtuu, vaikka itse aloitustilanne pysyykin muuttumattomana (= ei aina tähystä samaa puolta).Muutoin: ku systemaattista kommunikaatiota treenataan riittävästi niin sen kapasiteettivaatimus pienenee. Jos tämä olisi helppoa niin kaikki tekisivät sitä ongelmitta jatkuvasti

Vastaa Viestiin