Jyrkkä oppiskäyrä

Kaikki teoreettiset materiaalit, oppaat ja tekniset ihmeet tänne.
Bushmanni
Viestit: 376
Liittynyt: 21 Tammi 2015, 16:14
Paikkakunta: Kuopio

Jyrkkä oppiskäyrä

Viesti Kirjoittaja Bushmanni » 27 Joulu 2017, 14:56

Kuva

Tämän postauksen on tarkoitus antaa hieman lisää taustaa DCS Finlandin oppaista löytyvään varoitukseen jyrkästä oppimiskäyrästä.

Ilmataistelun oppisessa sanotaan olevan jyrkkä oppimiskäyrä. Tosiasiassa opiskeltavat asiat eivät ole kovin vaikeita mutta opittavaa on paljon ennen kuin on mahdollista päästä pidempään opiskelleiden tasolle. Lisäksi joidenkin edistyneempien aiheiden oppiminen on vaikeaa jos pohjatieto ja -taito vaatimukset eivät täyty. Tästä syystä maltti ja kärsivällisyys ovatkin ehdottoman tärkeitä ilmataistelua opiskellessa. Toisekseen jonkun kokeneemman saaminen opettajaksi helpottaa ja nopeuttaa prosessia kun asiat pystyy hänen opastuksellaan tekemään helpommassa järjestyksessä, mieltä askartaviin kysymyksiin voi kysyä parempaa selitystä kuin käsillä oleva oppimateriaali tarjoaa ja vähän aikansa voi käyttää oleellisimpiin asioihin.

Lohduttava tieto PvP:stä haaveilevien kannalta on se, että noin 90% public servereillä vastaan tulevista lentäjistä on täysin tietämättömiä edes alkeellisimmista periaatteista ja ovat jo pienen opiskelun jälkeen lähinnä maalitauluja. Hankalampi homma on se, että kokonaisuuden kannalta optimaalisin järjestys opiskella asioita ei pureudu PvP servereillä tarvittaviin taitoihin ja tietoihin kuin vasta myöhemmässä vaiheessa mutta mikään ei varsinaisesti estä opiskelemasta suoraan PvP serverit mielessä. Väärässä järjestyksessä on se haittapuoli, että myöhemmin samat asiat pitää käydä läpi uudestaan kun vaadittavat pohjatiedot ovat kunnossa jotta ne oppii kunnolla ja oikein.

Pelaajapopulaation lopun 10% puolikkaan tasolle pääsee ehkä noin puolen vuoden treenillä ja se loppu 5% sitten vatiikin jo vuosia. Jos tähtäimensä asettaa heti korkealle pitää varautua odottamaan ja tekemään töitä mutta edelleen haluan painottaa sitä, että opittavat asiat eivät ole suoranaisesti vaikeita vaan asiaa vain on paljon mistä syystä niiden oppiminen vie oman aikansa.

Lisäksi haluan vielä muistuttaa että opittavien asioiden vaikeus riippuu paljolti oppimisjärjestyksestä joten on hyvä pyytää joltakin ilmataistelun osaajalta vinkkejä ja opetusta. Oppimista tapahtuu taatusti ihan eri tahtiin.

Varoituksen ideana on siis madaltaa odotuksia ja kannustaa lukijaa/oppilasta kärsivällisyyteen ja sinnikkyyteen koska se palkitaan.