Kannanotto yhteisön kuvaukseen ja lennoista ilmoittamiseen

DCS Finland toiminnan organisoimiseen ja hallinnointiin liittyvät asiat
Avatar
RedShot
Site Admin
Viestit: 147
Liittynyt: 15 Helmi 2015, 16:43
Paikkakunta: Vantaa

Re: Kannanotto yhteisön kuvaukseen ja lennoista ilmoittamise

Viesti Kirjoittaja RedShot » 09 Tammi 2016, 20:47

Lentämö kirjoitti: Aivan oikein ja tähän pitää pyrkiä. Kyse on tällöin kuitenkin lentojen etukäteissuunnittelusta eikä tietystä ilmoituskanavasta. Tällainen toimintamalli ei ole riippuvainen juuri foorumi-ilmoituksista, jotka eivät ole tähänkään mennessä tuntuneet vetävän puoleensa suurta yleisöä.
Keskustelu yhteisön toiminnan parantamisesta on aina erittäin tervetullutta. Ainoastaan aktiivisella keskustelulla pystymme esimerkiksi parantamaan foorumin kalenteria tai luomaan uusia ja toimivampia järjestelmiä. Harmillista on, että aktiivista keskustelua ei sivustojen ensimmäisessä kehitysvaiheessa ollut, eikä ihmisiä tuntunut kiinnostavan asia lainkaan. Kun sivuston kehitystyö alkoi, oli puhetta mm. google- kalenterin integroimisesta sivustoon tai järjestelmään, jossa ilmoittaudutaan nopeasti järjestettyihin lentoihin. Kun tarvittava lukumäärä lentäjiä on saavutettu, järjestelmä ilmoittaa siitä viestillä sekä äänimerkillä. Päädyimme nykyiseen järjestelmään ajatuksella, että se palvelisi kaikkia yhteisön jäseniä parhaimmalla tavalla.
Lentämö kirjoitti:Sen sijaan, että keskitytään tekemään asiat tietyllä tavalla, kannattaisi keskittyä tekemään ne hyvin. Nyt kommentit foorumin käytöstä ovat olleet sarjaa: "Tämä systeemi ei ole mennyt kaupaksi. Käyttäkää sitä jotta se ei olisi turha". Onko vika tällöin tosiaan käyttäjissä, vai olisiko mahdollista, että menetelmässä itsessään olisi parantamisen varaa. Foorumi-ilmoitusten aktiivista seuraamista on hankala vaatia kaikilta, jos yleisö ei itseohjautuvasti ota asiaa vastaan. Pakottamisella saa aikaan pelkkiä vastareaktioita.
Haluamme, että DCS Finland on yhteisö, jossa kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan, keskustelua on avointa ja kiinnostuneiden on mahdollista osallistua sivuston kehittämiseen. Ylläpidossa on vikaa, jos ihmiset tuntevat itsensä pakotetuiksi tai sivusto on ei-käyttäjäystävällinen. Olisimme varmasti voineet tehdä asioita toisin ja miettiä uudelleen ihmisten mielipiteiden julkituomista. Asian ydin on kuitenkin keskustelu, mitä ylläpito todella tarvitsee, jotta kehitystä voi tapahtua. Emme tiedä, mitä ihmiset haluavat tai minkä he kokevat olevan huonosti, jos asiasta ei keskustella. Olemme pieni organisaatio, joka tekee tätä vapaa-ajallaan ilman minkäänmoisia resursseja. Tämäkin sivusto kokonaisuudessaan tulee minun omasta pussistani. Olen harmissani, että tapahtumailmoitus- järjestelmä, jonka rakentamiseen käytin useita viikkoja, ei ole toiminut kaikille käyttäjillä toivotulla tavalla. Olisi hienoa, jos saisimme yhdessä pohdittua, miten parantaa nykyistä järjestelmää tai suunnitella ja rakentaa kokonaan uuden. Tahdon rohkaista uusia että vanhoja käyttäjiä osallistumaan keskusteluun sivuston sekä koko yhteisön kehittämiseksi.
Kuva  

Avatar
RedShot
Site Admin
Viestit: 147
Liittynyt: 15 Helmi 2015, 16:43
Paikkakunta: Vantaa

Re: Kannanotto yhteisön kuvaukseen ja lennoista ilmoittamise

Viesti Kirjoittaja RedShot » 09 Tammi 2016, 21:05

Bushmanni kirjoitti:Google kalenteria ei käsittääkseni pystynyt integroimaan sivustoon. Muistanko oikein RedShot?
Foorumeille ei ole mahdollista. Nyt kun olemme saaneet uudet http://dcsfinland.kuningaskunta.fi sivut, ehkä? En ole tutustunut asiaan.
Kuva  

Lentämö
Viestit: 7
Liittynyt: 30 Huhti 2015, 15:05

Re: Kannanotto yhteisön kuvaukseen ja lennoista ilmoittamise

Viesti Kirjoittaja Lentämö » 09 Tammi 2016, 23:31

Bushmanni kirjoitti:Konelistaus kattaa minun käsittääkseni moduulit joita ihmiset pääsääntöisesti lentävät eli joille löytyy käyttöä satunnaisesti mukaan tupsahtavalle. Kyse on ihmisten odotusten hallinnasta jotta ei tule "luvattua" jotain olematonta. Listausta muutetaan kun on selvää, että lupauksille on katetta.
Tästä porukasta löytyy jo kuskeja kaikille koneille. Olisi vain toivottavaa, että oudommillekin moduuleille tulisi lisää sisältöä tuottavaa ja sitä kuluttavaa porukkaa. Porukan kuvaus on ensimmäinen asia, minkä yhteisöstä kiinnostunut lukee eikä tällainen koneiden rajaus mielestäni kuvasta nykyistä tilannetta.
Bushmanni kirjoitti:Mitä tulee F-18 listaukseen STEAM ryhmän kuvauksessa, niin kyseessä on ryhmän luojien kuvas ryhmälle jossa oli yli 50 jäsentä ennestään ennen nykyisten DCS Finland aktiivien mukaan tuloa ja toiminnan aktivoitumista. Haluan tästä syystä kunnioittaa tätä kuvausta vaikka se kieltämättä hassu onkin. Eikä varmaan kenelläkään ole epäilystä siitä että F-18 tulee olemaan pääasiallinen kone kun se aikanaan joskus tulee.
Samasta syystä avasin itsekin suuni vasta nyt. Ryhmällä on kuitenkin sama nimi ja sama logo, joten oletan sen edustavan samaa porukkaa. F-18 on kiinnostava kone varmasti monen muunkin mielestä, mutta mitä lisäarvoa sen (tai minkään muun moduulin) maininta ihan oikeasti tuo ryhmän kuvaukseen?
Bushmanni kirjoitti:Foorumin kalenteri on kieltämättä huonossa käytössä mutta se on tällä hetkellä ainoa tietämäni systeemi jolla voi kerätä näppärästi ilmoittautumisia esim. harjoituksiin jotta tietää kannattaako niitä järjestää.
Google tukee myös osallistumisilmoittautumisten keräämistä ja kalenterikutsut saa lähetettyä suoraan vastaanottajille. Käytännön toteutusmahdollisuuksia ja muita vaihtoehtoja täytyy toki miettiä erikseen. Jos tarkoitus on rakentaa lentojen ilmoituskanava, kannattaisi sitä pitää suunnittelun lähtökohtana sen sijaan, että katsotaan mitä työkaluja nykyisellä sivustolla on käytettävissä.
Bushmanni kirjoitti:Esim. tämä keskustelu on osoitus piilevästä aktiivisuudesta eli halusta saada aikaan muutosta mutta omana toiveena olisi hieman yksityiskohtaisempia ehdotuksia ja jopa omaa vaivannäköä muutosten toteuttamisessa, esim. oma ehdotus DCS Finlandin kuvauksesta jonka pohjalta voidaan varsinaista kuvausta suunnitella pidemmälle ja toivottavasti kaikkia osapuolia tyydyttäväksi.
RedShot kirjoitti:Asian ydin on kuitenkin keskustelu, mitä ylläpito todella tarvitsee, jotta kehitystä voi tapahtua. Emme tiedä, mitä ihmiset haluavat tai minkä he kokevat olevan huonosti, jos asiasta ei keskustella.
Toki. Tämän keskustelun ulkopuolelle jää silti suuri joukko sekalaisista DCS-lennoista kiinnostuneita, joiden silmin kokonaisuutta pitäisi pystyä tarkastelemaan myös ilman ko. henkilöiden aktiivista osallistumista. Koko porukan yhteisiin toiveisiin pitäisi pystyä samaistumaan ilman, että edellisten yhteisökuvausten ongelmia joutuu vääntämään rautalangasta. Ei konetta X tai toimintaa Y kannata rajata toiminnan ulkopuolelle vain siksi, että kukaan ei maininnut sitä toiminnan alkuvaiheessa.
RedShot kirjoitti:Tämäkin sivusto kokonaisuudessaan tulee minun omasta pussistani. Olen harmissani, että tapahtumailmoitus- järjestelmä, jonka rakentamiseen käytin useita viikkoja, ei ole toiminut kaikille käyttäjillä toivotulla tavalla.
Se, että johonkin asiaan on käytetty paljon aikaa ei tee sitä sinällään yhtään paremmaksi, valitettavasti. Samaa vastikkeetonta yritysten ja erehdysten kierrettä on moni muukin harrastanut servereiden ylläpidon, lentojen järjestämisen, tehtävien rakentamisen ja muun materiaalin tuottamisen osalta. Innostuksen sivuston seuraamisesta pitää syntyä sivuston loppukäyttäjässä eikä ylläpitäjien tuputtamana.

Nämä sivut ovat olleet loistava juttu siinä mielessä, että yhä useampi uusi ihminen on löytänyt mukaan lennoille. Pienellä hiomisella ja ilmoitusten virtaviivaistamisella käyttäjiä saataisiin aktivoitua täälläkin. DCS Finlandin markkinoinnissa ja sivuston yleisilmeen suunnittelussa voin auttaa itsekin. Ratkaisu ei tosin varmasti synny tässä foorumiketjussa, joten varataan joltakin päivältä aikaa asian puimiselle vaikka TS:ssä.

Avatar
RedShot
Site Admin
Viestit: 147
Liittynyt: 15 Helmi 2015, 16:43
Paikkakunta: Vantaa

Re: Kannanotto yhteisön kuvaukseen ja lennoista ilmoittamise

Viesti Kirjoittaja RedShot » 10 Tammi 2016, 19:53

Kaikki ovat tervetulleita yhdessä kehittämään meidän kanssa, parhainta lentosimu yhteisöä. Tarvitsemme ideoita, tekijöitä sekä puhtaasti lentämisestä innostuneita henkilöitä mukaan talkoisiin :D
Kuva  

Vastaa Viestiin